Business IT Architecture Series (BITAS) Conference 2023 Malaysia | PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (iDEC)
» BERITA » Business IT Architecture Series (BITAS) Conference 2023 Malaysia

Business IT Architecture Series (BITAS) Conference 2023 Malaysia

Cyberajaya, 18 Mei 2023 : Bagaimanakah Seni Bina Perusahaan menyumbang kepada Matlamat Pembangunan Mampan? Terdapat banyak cara inovasi digital boleh digunakan untuk mempercepatkan usaha kemampanan. Sebagai contoh, teknologi digital boleh digunakan untuk memudahkan perkongsian maklumat dan sumber, membolehkan kerjasama dan tindakan kolektif untuk menangani cabaran kemampanan. Inisiatif kemampanan perniagaan boleh mendapat manfaat daripada penggunaan seni bina eneterprise digital, yang boleh digunakan untuk membangunkan keupayaan dan mengubah tingkah laku dalam sesebuah organisasi.

Persidangan Siri Seni Bina IT Perniagaan (BITAS) ke-12 mendedahkan strategi, kecekapan, alatan dan teknik seni bina perusahaan untuk pembangunan kemampanan. Peserta belajar cara menggunakan cerapan ini pada objektif organisasi mereka. Persidangan ini telah menghimpunkan pemimpin pemikiran industri, pengamal EA dan komuniti untuk bertukar-tukar amalan terbaik untuk memupuk pertumbuhan dan inovasi merentas fungsi yang berterusan untuk perniagaan.

BITAS 2023 telah dihadiri oleh Pegawai iDEC Ts. Norazlin Yusof, Ts. Mohd. Rizal Mohd. Khanafie, Ts. Juraidah Mohd. Amin, Ts. Nor Azlina Zainal Abidin, Ts. Huda Khairuddin dan Ts. Aidah Ngatiman.

Sorotan Acara:

• Anugerah Teknologi Perniagaan Malaysia 2022 – Petronas, Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan (KPKT) dan Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).
  • Topik, perbincangan dan perkembangan penting yang berkaitan dengan penggunaan teknologi digital yang mampan.
  • Temui strategi teknologi perniagaan terkini untuk program kemampanan.
  • Terokai perkhidmatan terkini yang tersedia daripada penyedia penyelesaian yang memberikan faedah kepada perniagaan.
  • Rangkaian dengan pemimpin Perniagaan dan IT untuk membuat perhubungan yang berharga dalam industri ICT.

Disediakan oleh:

Ts. Nor Azlina binti Zainal Abidin