Rekod Kehadiran Dengan Aplikasi Putra Presence! | PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (iDEC)
» ARTIKEL » Rekod kehadiran dengan aplikasi Putra Presence!

Rekod kehadiran dengan aplikasi Putra Presence!

Putra®Presence

Aplikasi Smart Putra®Presence merupakan salah satu inisiatif Kampus Pintar UPM dan merupakan versi terkini naiktaraf dari versi awal Putra®COME. Ciri-ciri sedia ada ditambah baik bagi memenuhi keperluan semasa. Dengan menggunkan UPM-ID, setiap staf dan pelajar berpeluang untuk menguruskan aktiviti kehadiran. Aplikasi ini juga tersedia di aplikasi Putra®VID. Penguna selain UPM juga berpeluang untuk menggunakan aplikasi ini melalui module External Guest.

Dengan adanya aplikasi ini, Universiti Putra Malaysia telah Berjaya melaksanakan sesi penyerahan peranti siswa UPM pada 27 Oktober 2022.

Aplikasi ini menyokong peranti pintar Android dan IOS dan boleh dimuat turun dari mobile.upm.edu.my.

Disediakan oleh :

Ts. Sabdin@Zahar Wahab

Ketua Seksyen Inovasi Digital Pengajaran dan Pembelajaran (PdP)

Bahagian Kampus Pintar dan Pendigitalan

iDEC UPM